İlk Bakışta: Extraordinary You


Evvvvvvvvet K-dramaseverler, gün geçmiyor ki bendeniz dış görünüşe tav olan yazarınız Eslem, sırf yakışıklı oyuncular var diye yeni bir diziye başlamasın. Bu sefer genç ve güzel kadrosuyla beni ağına düşüren dizi Extraordinary You oldu. Search WWW dizisinden sonra kendisini bayağı bir beğendiğim Lee Jae Wook da bu dizide olunca ilk fırsatta indirdim ve başladım izlemeye. 

Dizi, Eun Dan Oh adındaki kızımızın aslında bir manga karakterini olduğunu keşfetmesiyle başlıyor ve bunu keşfettikten sonra işleri pek yolunda gitmiyor.

Yazının devamı 1. bölümden spoiler içerir.

Kim Hye Yoon'un canlandırdığı Eun Dan Oh çalışkan, zengin bir aileden gelme, bir kalp rahatsızlığı haricinde hayatı tıkırında giden liseli bir genç kızdır. On yıldır aşık olduğu çocuk olan Lee Jae Wook'un canlandırdığı Baek Kyung ile de nişanlıdır ancak Baek Kyung bu durumdan memnun değildir çünkü babasının işine yaradığı için zorla nişanlanmıştır. Bu yüzden de tam olarak it oğlu it gibi davranmakta ve kendisine sürekli tokat atma isteğimi getirtecek şekilde davranmaktadır. Gerçi çok değil birkaç bölüme pişman olduğunu görürüz.


Gayet normal bir okul gününde kızımız kendini aniden başka bir ana atlamış olarak bulur ama bunun tek farkında olan kişi kendisidir. Ayrıca aradan geçen süre boyunca olanları da hatırlamamaktadır. Bu zamanda sıçramalar gittikçe artınca kızımız keçileri kaçırdığı ya da rüyada olduğunu düşünür ama tabii ki de cevap çok başkadır.

21. yüzyılda hastalığının şifasını okulun devasa kütüphanesinde arayıp bulabileceğini sanan kızımız buna ulaşamasa da çok daha önemli bir şeyi bulur: karakteri olduğu çizgi romanı! Sonrasında, kendisi gibi çizgi romanın bir karakteri olduğunu öğrendiği Kuru Kalamar lakaplı beyden detayları öğrenir ancak bunlar Dan Oh için ve aklı başında olan herkes için kolay kabul edilir şeyler olmadığından tam olarak şöyle cevap verir:



Ancak bütün bunların başka bir açıklaması olmadığını anlayınca çizgi romandaki bir karakter olduğunu kabul etmek zorunda kalır.


Kızımızın çizgi roman karakteri oluşunu bu kadar çabuk öğreneceğini sanmıyordum ben ama dizi beklediğimden daha hızlı çıktı. Öyle ki Dan Oh kızımız bir çizgi roman karakteri oluşunun bunalımını da atlatıverdi ve olaya olumlu tarafından bakmaya başlayarak ana karakter olmanın tadını çıkarmaya karar verdi. Çok da iyi etti, yani bundan iyisi Şamda kayısı değil midir dostlar? Tek yapman gereken hiçbir şey yapmamak😄 Zaten her şey yazılıp çiziliyor, farkında bile olmadan sınavları atlatıyorsun falan. Kıskanmadım değil yani. Gerçi kalp rahatsızlığı ve nişanlısının şerefsizliği biraz can sıkıcı ama olsun o kadar da canım. Ana karakter olmak öyle kolay değil tabi.


 Her şey güllük gülistanlık derken dizinin seyrini değiştirecek işte o plot twist geliyoooooor.



Bizim kızçe meğer ana karakter falan değilmiş, tek amacı ana çiftin kavuşmasına yardımcı olmak olan bir ekstraymış. Ah be cakkannim kız tam çizgi roman karakteri olmayı atlatmışken yapılır mı bu? :(

Bir dahaki bölüm görelim bakalım Dan Oh ekstra karakter olmayı kabul edecek mi etmeyecek mi.

Yalnız cakkannimden özel bir ricam var, o da Kyung'un acilen it oğlu itliği bırakıp ponçik bir karaktere dönüşmesi. Yoksa Jae Wook sevgim bile Kyung'a sövmelerime engel olamayacak.



İzleyeceklere şimdiden keyifli seyirler^^

Not: Taslaklarda unutulmuş bir yazı... Dizinin daha yeni başladığı güzel günler... Yeni izleyecekler ilk bölümlerin tadını çıkarsınlar efenim, sonra mumla aranıyor bu bölümler:(

Share:

0 yorum